Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er den nye styrelederen i miljøvernfondet.

Morten Ruud er ny styreleder i Svalbards miljøvernfond. Her i en annen anledning, hvor han snakker med medlemmene av Justiskomiteen på Stortinget.
Publisert

Morten Ruud er i dag spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og overtar etter Ann Kristin Olsen, som hadde sitt siste styremøte like før jul. Det ble klart onsdag.

Ruud kjenner Svalbard godt, både som tidligere departementsråd i Justisdepartementet, men ikke minst som sysselmann fra perioden 1998 til 2001. Klima- og miljøverndepartementet har også vært opptatt av å ha et styre med god lokal kunnskap.

- Styret er satt sammen av medlemmer med lokal tilknyting, god miljøfaglig innsikt og bred svalbarderfaring, sier Klima- og miljøminister Trine Sundtoft.
- Vi er sikre på at det nye styret vil videreføre det gode arbeidet som er lagt ned, og som har sørget for at Svalbards miljøvernfond er et unikt virkemiddel for å løse miljøutfordringer samtidig som fondet har bidratt til økt miljøengasjementet lokalt, sier hun i en pressemelding.

De øvrige styremedlemmene er Anna Lena Ekeblad, Rune Bergstrøm, Anne-Line Pedersen, Stefan Norris og Siri Hoem. De to første er i likhet med Ruud nye i styret.

Svalbards miljøvernfond ble opprettet i 2007, og har siden starten del ut 57,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter på Svalbard.

Pengene i fondet kommer fra en miljøavgift for tilreisende på 150 kroner per person, og brukes som virkemiddel for ulike tiltak på Svalbard. Alle kan søke om støtte til ulike tiltak og prosjekter, hvor formålet er å beskytte miljøet på Svalbard.

Ruud og resten av styret skal gjennom to årlige tildelingsrunder i 2014 dele ut tilsammen 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Svalbards miljøvernfond har to årlige tildelingsrunder, og for 2014 er det avsatt inntil 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Powered by Labrador CMS