Sysselmannen snur – låner ikke ut Austfjordnes

I fjor høst lyste Sysselmannen ut overvintringsfangst på Austfjordnes for sesongen 2020/2021. Ingen av søkerne hadde alle kvalifikasjonene Sysselmannen ønsket for å drive fangst på hytta.

Ingen av de tolv fangstlagene som søkte om overvintring på Austfjordnes får drive fangst fra hytta.
Ingen av de tolv fangstlagene som søkte om overvintring på Austfjordnes får drive fangst fra hytta.
Publisert

Det sier miljøvernsjef Morten Wedege hos Sysselmannen, i en melding på Sysselmannens nettsider. Det var tolv fangstlag som søkte om overvintring. Sysselmannen skriver også at de i denne omgang har stilt skjerpede krav til søkerne, i forhold til hva de har gjort tidligere. Disse kravene går på våpen-, jakt-, felle- og fangsterfaring, erfaring fra polare strøk, båterfaring og god kunnskap om natur og dyreliv på Svalbard. Kunnskap om, og erfaring med, isbjørn blir vektlagt.

«Dette har sammenheng med at Sysselmannen ønsker at Austfjordnes skal benyttes av personer som både har god erfaring med vinteropphold på Svalbard, og som fra før av har god kunnskap om, og erfaring med, jakt og fangst», fortsetter de.

– De som skal drive fangst på Austfjordnes må også være praktisk anlagte og selvhjulpne. Erfaring fra liknende opphold blir vektlagt. Vi vurderer også erfaring med hund, samt svalbarderfaring og kunnskap om miljøregelverket, sier Wedege.

Powered by Labrador CMS