Tørrkoker mistenkt for tyveri

Godt politiarbeid kalles det av noen. Den mistenkte synes kanskje han har hatt uflaks.

Publisert

Tirsdag henvendte en fastboende person seg til Sysselmannen om det han mente var et tyveri. I løpet av natta hadde noen vært i gangen hans i Vei 238 og tatt med seg en dyr Canada Goose-jakke. Politiet dro til stedet og undersøkte saken. En av de tingene de bet seg merke i var fotsporene på stedet. Det ble tatt bilder av fotsporene, slik at sporene ble sikret. Det skulle vise seg å være lurt.

Tirsdag ettermiddag gikk brannalarmen i Vei 232. Som så ofte før viste det seg å være en tørrkoking med promille involvert. Men årvåkne sysselmannsfolk bet seg merke i en annen ting på stedet.

– Vi la merke til at fotsporene utenfor denne boligen passet med fotsporene vi hadde observert tidligere på dagen på adressen hvor den dyre jakken ble stjålet, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Beviset for at politifolkenes anelser stemte, viste seg da den nevnte jakken ble funnet i området ved boligen.

– Det er opprettet straffesak mot en tilreisende mann i 30-årene, sier Sætermoen.

Den siktede i saken må dermed belage seg på et oppgjør med Longyearbyen brannvesen for ved uvettig adferd å ha forårsaket en brannutrykning. I tillegg må han forklare hvorfor hans fotspor ble funnet ved et åsted for et tyveri, og tyvegodset ble funnet i nærheten av der han lå og sov ut rusen.

Powered by Labrador CMS