Fullstendig feil i fylla

Den overstadig berusede mannen var ikke en gang i nærheten av stedet han bodde da han gikk inn i feil leilighet natt til søndag.

Ved to tilfeller måtte Sysselmannen ut og ta rede på overstadig berusede folk natt til søndag.
Ved to tilfeller måtte Sysselmannen ut og ta rede på overstadig berusede folk natt til søndag.
Publisert

Ved to anledninger i natt måtte Sysselmannen ut for å ta rede på folk som var overstadig beruset.

I begge tilfellene dreide det seg om menn i 20-årene med midlertidige arbeidsforhold i byen, som hadde fått alt for mye å drikke.

Les også: Hund rømte med hundehus på slep

Langt hjemmefra

– I det første tilfellet var det en mann som hadde gått inn i feil leilighet. Han kunne ikke gjøre rede for seg, og de som bodde i leiligheten tok kontakt med oss, sier sysselmannsførstebetjent Lisbeth Hansen.

– Var han i nærheten av der han bodde?

– Nei.

Les også: Brå slutt på nattskiftet

Den andre gangen politiet måtte ut dreide det seg om en mann som hadde satt seg inn i en drosje. Han kom seg inn i drosjen, men kunne ikke forklare sjåføren hvor han skulle.

– Vi fikk etter hvert tak i folk som kjente personene, og som kunne ta rede på dem. Så sakene løste seg, sier Hansen.

Bukk med tau i geviret

Bortsett fra å ha befatning med overstadig berusede folk, har politiet fått noen henvendelser om en rein som oppholder seg i området ved Gruve 3/veien til Svalsat, vest for Longyearbyen.

– Det er en bukk der som har viklet geviret inn i noe tauverk, forteller Hansen.

Les også: Steve (43) var uten jobb, nå eier han ni bedrifter

Reinbukkene har nylig vært i brunst, og det gjør at de skubber borti alt mulig, og vikler seg inn i ting som tauverk. Sysselmannen mener å se at bukken likevel klarer å ta til seg føde, og har bestemt seg for å avvente situasjonen.

– Bukken vil miste geviret i november/desember, og vi satser på at det går bra. Men det er fint om folk kan holde et øye med den for å se at det går bra framover, sier Lisbeth Hansen hos Sysselmannen.

Powered by Labrador CMS