– Teknologi er ikke en guttegreie

Victoria Hanssen, som jobber som ingeniør på Svalsat, skal være med å inspirere andre jenter til å velge realfag.

Ingrid Victoria Hanssen jobber som ingeniør på Svalsat.
Ingrid Victoria Hanssen jobber som ingeniør på Svalsat.
Publisert

Fra 2. - 16. november er Jenter og teknologi på digital norgesturne. En av de som skal inspirere unge til å velge teknologi- og realfag er Ingrid Victoria Hanssen. Det skriver NITO i en pressemelding.

– Jeg er med som rollemodell fordi jeg håper det kan inspirere flere jenter til å studere og jobbe med teknologi- og realfag. Også de som kanskje ikke vet hva de skal bli når de blir store. Det finnes utrolige mange felt innenfor teknologi. Man trenger ikke å være den beste i matteklassen for å jobbe innenfor teknologi, sier Hanssen.

– Teknologi og realfag er både spennende og interessant å studere og jobbe med. Det utvikles ny teknologi hele tiden, og derfor må gode idéer og smarte løsninger utvikles av begge kjønn, legger hun til.

Stort behov for teknologer og ingeniører

Trond Markussen, president i NITO, forteller at målet med turneen er å inspirere enda flere jenter til å velge teknologi- og realfag.

– Det vil være et stort behov for ny teknologi i årene framover, og da trenger vi ingeniører og teknologer som for eksempel kan være med på å løse klimautfordringene. For å klare det må begge kjønn være godt representert, sier Markussen.

– 2020 blir et spennende år for Jenter og teknologi. Vi må inspirere jenter fra bygd og by, og vise dem alle mulighetene som finnes innen teknologi- og realfag.

Om jenter og teknologi

Prosjektet Jenter og teknologi er et samarbeid mellom NHO, NITO og Norsk senter for realfagsrekruttering (NSR). I løpet av turneren skal de møte 9. og 10. klassinger (jenter) over hele landet. På grunn av korona er turneren digital.

Bakgrunnen for prosjektet er at samfunnet trenger flere ingeniører og teknologer, spesielt flere kvinner. En undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av prosjektet Jenter og teknologi viser at rundt 70 prosent av jenter i alderen 12-19 mener de trenger mer informasjon om teknologiutdanninger. Derfor ønsker Jenter og teknologi å inspirere flere jenter til å velge teknologi- og realfag.

Les mer her: Jenter og teknologi

Powered by Labrador CMS