Ti nye millioner til skredtiltak i Longyearbyen

Regjeringen foreslår å forsere arbeidet med nye skredtiltak i Longyearbyen ved å øke årets bevilgning med 10 millioner kroner, og i tillegg gi NVE anledning til å inngå kontrakter for 60 millioner kroner i 2021.

Slik kommer støtteforbygningene under Sukkertoppen til å se ut.
Slik kommer støtteforbygningene under Sukkertoppen til å se ut.
Publisert

Det skriver justis- og beredskapsdepartementet til Svalbardposten.

Det er fra før av bevilget drøye 61 millioner kroner til skredtiltak i Longyearbyen for 2020.

– Dette vil bedre sikkerheten for innbyggerne i Longyearbyen, og bidra til økt aktivitet i et samfunn som er hardt rammet økonomisk av covid-19-epidemien, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Dette er en oppfølging av stortingsvedtaket om en krisepakke for Svalbard i forbindelse med pandemien. Forslaget til bevilgning vil bidra til økt etterspørsel blant lokalt næringsliv og til å få fart på den økonomiske aktiviteten i Longyearbyen i en ellers vanskelig situasjon, skriver de.

Sikringstiltakene under Sukkertoppen, som består av en fangvoll og støtteforbygninger i fjellsiden er anslått av NVE til å bli dyrere enn først antatt. Det kommer blant annet av ny kunnskap om temperaturendringer og permafrostens dybde.

For at vi skal kunne komme i mål så raskt som mulig og på best mulig måte, vil NVE ha behov for å kunne inngå kontrakter for 2021 i år, skriver de i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS