Ti topper på en dag

Lørdag arrangeres topptrimutfordringen for tredje gang. Larshiertafjellet er ny topp i år.

Lørdag er det klart for Topptrimutfordringen med ti topper som mål.
Lørdag er det klart for Topptrimutfordringen med ti topper som mål.
Publisert
Kjetil Dahl Knutsen er tilbake i Longyearbyen for å delta i Topptrimutfordringen.
Kjetil Dahl Knutsen er tilbake i Longyearbyen for å delta i Topptrimutfordringen.

Ti topper

Blomsterdalshøgda
Varden på Platåberget
Sverdruphammeren
Nordenskiöld
Morena på Longyearbreen
Sarkofagen
Larshiertafjellet
Trollsteinen
Sukkertoppen
Lindholmhøgda

Initiativtaker Kjetil Dahl Kutsen er kommet til Longyearbyen igjen sammen med kona Birgitte for å være med på Topptrimutfordringen. I år er det Svalbard Turn som er arrangør og så langt er 30 personer påmeldt, men ifølge Dahl Knutsen er det mange av de lokale som venter til det nærmer seg start for å se an været. I fjor var det rundt 40 som deltok.

Nytt i år er at start og slutt skjer på Torget i sentrum. Så er det en ny kasse på Larshiertafjellet som erstatter Gruvefjellet.

– Jeg har hele tiden sett på dette som en lang gåtur og ikke et rent idrettsarrangement. Det er selvfølgelig fint med noen harer i front, men det er ikke først og fremst de arrangementet er ment for, sier Dahl Knutsen.

Sikkerhet

Det er ingen bindende påmelding og det blir heller ikke kontrollert når man avslutter.

– Det står kanskje aller mest respekt av de som bruker 16 timer på ti topper og faktisk gjennomfører enn de som bruker fem timer, sier initiavtakeren.

Alle som deltar må selv sørge for egen sikkerhet både når det gjelder isbjørnsikkerhet, jordskredfare og navigasjon.

– Dette er for alle så lenge man tar vare på egen sikkerhet og gjør de riktige valgene i forhold til utfordringer og farer man kan møte underveis på turen, sier Dahl Knutsen.

Flyttet
Han og familien har bodd i Longyearbyen i to og et halvt år, men de reiste ned igjen for like lenge siden. Kona Birgitte skal også delta i årets Topptrimutfordring, men sammen med en gjeng skal hun gå «baklengs og halvveis». Det vil si at de starter i motsatt retning og møter hovedfeltet rundt Trollsteinen.

Det er ingen premiering etter fullført løp.

– Den eneste hederen vi får er følelsen du får etter å ha fullført. Lengdemessig er dette som et maraton, sier Dahl Knutsen.

Powered by Labrador CMS