Tiltale i Sjøvegan-drapet

En 38 år gammel mann er tiltalt for Sjøvegan-drapet i 1998.

Marie-Louise Bendiktsen ble funnet i brannruinene.
Marie-Louise Bendiktsen ble funnet i brannruinene.
Publisert
Marie-Louise Bendiktsen ble brutalt knivdrept og drept. En 38 år gammel mann står nå tiltalt for drapet.
Marie-Louise Bendiktsen ble brutalt knivdrept og drept. En 38 år gammel mann står nå tiltalt for drapet.

Marie-Louise Bendiktsen ble funnet død i et nedbrent hus i Sjøvegan i Troms. Den 38 år gamle mannen er tiltalt for å ha drept henne med en knivlignende gjenstand.

Mannen med utenlandsk opprinnelse er tiltalt for å ha voldtatt og drept den 59 år gamle kvinnen. Ifølge tiltalen stakk mannen Bendiktsen 13 ganger med en knivlignende gjenstand i ansiktet, halsen, skulderregionen og brystet slik at hun døde. Drapet skal ha skjedd mellom 13. juli 1998 klokken 22 og 15. juli 1998.

Marie-Louise Bendiktsens datter Tone Bendiktsen bor i Longyearbyen. Hun har ventet i over 20 år på svar på mordgåten.

«Mannen er tiltalt for å ha forvoldt en annens død, og drapet er begått for å skjule en annen forbrytelse», står det i tiltalen.

– Det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter i denne saken, skriver Torstein Lindquister i pressemeldingen fra Troms og Finnmark Statsadvokatembeter

Tiltalte kom til Norge som asylsøker i 1997 og bodde frem til 1999 i bolig på Sjøvegan i tilknytning til asylmottaket. Han har siden oppholdt seg andre steder i Norge, men også i sitt hjemland.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld.

Rettssaken starter 13. mars i Nord-Troms tingrett. Det er satt av tre uker til saken.

Datteren Tone Bendiktsen sa til Svalbardposten i juni, da tiltalte ble pågrepet, at det har vært 20 tøffe år og at dette har preget henne og de rundt henne mer enn hun har ønsket. Hun sa også at hun har planer om å følge rettssaken selv om hun tror det blir tøft.

Powered by Labrador CMS