Tirsdag starter julekalenderen

I morgen, tirsdag 1. desember, sparkes Svalbardpostens julekalender i gang.

Publisert

Den består av 24 luker med tilsvarende mange spørsmål. Idéen kom til så sent som i oktober, med mål om å skape litt ekstra juleglede i en korona-preget førjulstid.

Fått hjelp fra folkehøgskolen

– Vi var enige om at vi ville lage noe moro i disse koronatider og spiller mye på humor. Jeg håper at det kan engasjere folk og at vi også kan lokke frem en del latter. Vi har i alle fall hatt mye moro underveis, sier redaktør i Svalbardposten, Hilde Røsvik.

Det er elever ved fotolinjen på Svalbard Folkehøgskole, med stipendiat Kamilla Valand i spissen, som har stått for foto, lyd og klipp. Med seg i foto-teamet har hun Anine Wessel Andersen, Johanna Hummelvoll Andersen og Nora Adolfsen.

– Ideen var egentlig å lage enkle små-episoder med humor og snert. Men med veldig god hjelp fra elevene på fotolinjen har dette blitt mye bedre enn forventet, sier Røsvik.

Godt mottatt av annonsører

Det har vært en stor svikt i inntektene for Svalbardposten siden mars, spesielt når det kommer til annonser i papiravisen. Inspirasjonen til å lage en julekalender kom fra 2014, da det også ble laget en digital julekalender.

– Vårt hovedfokus med årets kalender var ikke å skape mye inntekter, men dette har blitt godt mottatt av annonsørene. Det er en ekstra bonus i disse tider. Næringslivet har også vært positive og bidratt med gevinster, det er veldig hyggelig, sier redaktøren i Svalbardposten.

Spørsmålene skal være enkle nok til at alle skal delta, både unge og eldre, og folk som bor på Svalbard og ikke. En ny luke blir lagt ut daglig, og det vil kåres en vinner for hver dag.

– Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, så får vi se om vi får mange svar, sier Røsvik.

Se bilder fra kulissene:

Powered by Labrador CMS