Berget av skuterpatrulje:

To skigåere til sykehus

To skadde skigåere er brakt til sykehus for behandling. De ble hentet av skuterpatruljer fra Ny-Ålesund i natt og i morges.

REDNINGSAKSJON: Skifølget var ved Dronningpasset, cirka 30 kilometer sørøst for Ny-Ålesund.
REDNINGSAKSJON: Skifølget var ved Dronningpasset, cirka 30 kilometer sørøst for Ny-Ålesund.
Publisert

Sysselmannen melder om to redningsaksjoner til samme skifølge i natt og i morges.

Det var et følge på seks personer som befant seg ved Dronningpasset cirka 30 kilometer sørøst for Ny-Ålesund som ved to anledninger måtte få bistand til å få hentet ut personer i følget. De skadde personene er brakt til Longyearbyen for behandling.

Redningsaksjonene fant sted i natt og i dag morges. Den første meldingen kom til Sysselmannen klokka 23 fredag kveld.

En person i skifølget på seks personer trengte medisinsk bistand og måtte hentes ut med helikopter. Skifølget befant seg ved Dronningpasset, som ligger i breområdet mellom Dronningfjella og Kongsfjella, cirka 30 kilometer i luftlinje sørøst for Ny-Ålesund.

- Men værforholdene på stedet gjorde det ikke mulig å lande. To ansatte fra Kings Bay og en redningsmann fra helikopteret dro derfor til stedet med skutere og fikk hentet personen som trengte bistand, opplyser sysselmannsførstebetjent Kjell Lundin.

I dag morges fikk Sysselmannen en ny melding om at en annen person i skifølget også trengte medisinsk bistand, og måtte hentes ut. Været i området var fortsatt for dårlig til at helikopteret kunne lande.

- Derfor måtte vi be Kings Bay om bistand igjen. De samme skuterførerne stilte opp med en gang og dro ut og fikk hentet personen som trengte bistand, sier Lundin.

– Folkene fra Kings Bay fortjener stor honnør for innsatsen. Sysselmannen retter stor takk til dem som stilte opp og gjorde det mulig å gjennomføre redningsaksjonene så raskt, sier han.

Powered by Labrador CMS