Traff kaia med fem knops fart

Har hatt avhør og tekniske undersøkelser etter båtkrasjen i Barentsburg.

Her er «Aurora Explorer» tilbake i Longyearbyen.
Her er «Aurora Explorer» tilbake i Longyearbyen.
Publisert

«Aurora Explorer» skal ha kollidert i kaia i Barentsburg i fem knop, det skriver NRK Troms på sine nettsider.

Ulykken, som skjedde søndag morgen, endte med at 37 personer ble skadet, av disse er det fremdeles alvorlig for en pasient.

Ifølge NRK sier daglig leder, Stein-Are Blæss Paulsen, i Arctic Explorer, selskapet som eier båten, at årsaken til ulykken vart at babord motor økte turtallet da katamaranen skulle legge til på styrbord side. Det førte til en endring i kurs, og båten traff kaia i Barentsburg med en fart på fem knop.

Det ble slått full katastrofe alarm på Longyearbyen sykehus da ulykken ble kjent, og skadeomfanget økte gjennom dagen fra 18 personer til 37.

Om bord på båten var det 121 passasjerer og 4 i crewet. Av de skadde skal alle unntatt en være passasjerer.

Sysselmannen hentet de med mest alvorlige skader til Longyearbyen sykehus med helikopter, de resterende ble sendt tilbake med Kystvakta.

I løpet av søndag ettermiddag og kveld ble ti personer sendt med ambulansefly fra Longyearbyen til Tromsø, og lagt inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge avdeling Tromsø. De hadde status som moderat eller alvorlig skadet.

Politiet opplyser til Svalbardposten tirsdag at de fremdeles jobber med å etterforske ulykken.

– Det har vært avhør og tekniske undersøkelser. Vi har også vært i kontakt med landet som båten seilte for, sier sysselmannsbetjent Carina Søreng.

«Aurora Explorer» seilte under færøysk flagg

Powered by Labrador CMS