Turfølge løste ut snøskred, politiet har avsluttet aksjon

Det har gått et snøskred i Fardalen. Politiet har ingen indikasjon på at noen er tatt.

Det skal ha gått et snøskred i Fardalen (merket med rød ring).
Det skal ha gått et snøskred i Fardalen (merket med rød ring).
Publisert

Sysselmannens helikopter ble sendt ut for å sjekke området litt etter klokken fire onsdag ettermiddag.

– Det var for dårlig sikt og for mye vind, så helikopteret kom ikke inn i selve området der skredet hadde gått. Men vi har ingen indikasjon på at noen er savnet. Vi ville også inn for å se på omfanget av skredet, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Litt før klokken fire fikk Sysselmannen beskjed om det hadde blitt løst ut et snøskred av noen som var på tur i Fardalen. De som var på tur meldte selv fra.

- Vi ville sjekke ut hvordan det ser ut. Det har ikke blitt sett andre i området enn dem som løste det ut. Det er trolig at folk som ferdes i dette været ville brukt lys, sier Arnesen.

De som løste ut skredet har trolig vært på skitur i Fardalen.

– Det er NVE som definerer hvor stor skredfaren er, men det har blitt løst ut av menneskelig påvirkning, sier Arnesen.

Varsom.no melder om betydelig fare for skred, faregrad 3.

«Komplekse forhold med flere svake lag. Vær spesielt forsiktig i leområder hvor et svakt lag av overflaterim kan ligge under fersk fokksnø.»

Ferdeselsråd på Varsom.no:

Vedvarende svakt lag - flakskred. Kantkornet snø over skarelag

Unngå ferdsel i skredterreng (løsne og utløpsområder). Det er størst sjanse for å løse ut skred der snødekket er tynt, nær rygger og framstikkende steiner. Fjernutløsning er sannsynlig. Det krever mye kunnskap å gjenkjenne svake lag i snødekket. Drønnelyder og skytende sprekker er tydelige tegn, men fravær av slike tegn betyr ikke at det er trygt. Vær ekstra forsiktig etter snøfall eller vind og i perioder med temperaturstigning.

Powered by Labrador CMS