TV-aksjon på skolen:

– Kaldt, men godt

Klokken nærmer seg fire, og det er stor aktivitet utenfor Longyearbyen skole. Salgsbordene er fylt med forskjellige kaker og sodd.

Publisert

Det er elevene på mat og helse som har ansvaret for matlagingen, salget og serveringen av sodden. Lærer Guro Evjen er med og hjelper til. Hun står og rører i gryta, mens elevene gjør klart både tallerkener og salgsskilt. De har allerede hatt et par kunder, enda sodden ikke er helt klar.

– Jeg tror aksjonen i år vil være annerledes på grunn av korona, men fortsatt koselig. For det pleier det alltid å være. I tillegg er vi heldige med været, så det er fint å være ute, sier Evjen.

Mindre sodd

Det er ikke bare smitteverntiltakene de har måttet tenke på. I tillegg har de i år valgt å lage 40 liter mindre sodd enn de pleier.

– Vi var veldig usikre på hvor mange fra byen som ville komme, så vi håper det fortsatt er nok, sier Evjen.

Alle ble oppfordret til å ha med eget servise, med tanke på korona.

Elevene har stått på

Jentene ved sodd-stasjonen ler og tuller med hverandre. De har forberedt seg til aksjonen hele skoledagen. Kjøttet har stått på kok siden klokka ni på morgenen, og grønnsaker har blitt skjært opp, før det hele ble blandet sammen i en gryte. Gryta står nå på skoleplassen og sørger for at luften fylles med lukten av mat.

– Hele situasjonen er litt rar. Opplegget er som regel bedre, men jeg synes vi har fått til mye til tross for omstendighetene, sier Mia Ekeblad Eggenfellner, som er elev på skolen.

Enkelte inne-aktiviteter

Inne på ungdomsskoledelen av bygget blir du først møtt av antibac og smittevernsliste. Dette er også et av tiltakene skolen har gjort. I tillegg står det antibac-flasker flere steder, og potensielle smitteområder blir spritet jevnlig.

Her inne er stemningen lun og god. Skravla går lett mens elever og foresatte deltar på både Kahoot, konserter og forskjellige caféer. Alt til inntekt for TV-aksjonen; "plast i havet".

Lærer Emilie Fjeldbo sier at de ikke forventer like gode inntekter som i fjor.

– Selv om situasjonen er vanskelig, har ikke korona stoppet oss. Tiende klasse har vært ute i byen og solgt lodd, siden ikke alle får komme inn.

En av de som får komme inn og kjøpe lodd er Marita Olsen. Hun synes årets tema er veldig viktig.

Powered by Labrador CMS