TV-aksjonen i gang:

Samlet inn nesten 50.000 kroner første dag

TV-aksjonen er offisielt sparket i gang i Longyearbyen. Dagens stafett bidro med hele 49.000 kroner.

Publisert

– Det er helt fantastisk. TV-aksjonen i Longyearbyen handler om så mye mer en bøssebæring, som det uansett ikke blir noe av i år som en følge av pandemien. Dette var startskuddet for en måned med TV-aksjon, sier Espen Klungseth Rotevatn.

Leder av aksjonen i Longyearbyen, Anne Lise Klungseth Sandvik, måtte melde forfall på grunn av fastlandsreise. Rotevatn trådte derfor inn i hennes rolle.

Det var 20 lag med i stafetten. I fjor var det deltakerrekord med 21 deltakende lag. Svalbard Folkehøgskole stilte med hele seks lag, tre egne og tre kjøpte. Rotevatn er også rektor for skolen.

– I all beskjedenhet er jeg veldig stolt av elevene. Foruten de tre egne lagene hadde skolen «outsourcet» tre lag, som var kjøpt av Sparebank1, kirken og Telenor.

Det var Elisabeth Leinan Johannessens første arrangement som leder i Svalbard turn. Hun innrømmer at hun var ganske nervøs på forhånd.

– Dette er jo noe hele byen synes er gøy, og oppmøtet er veldig bra, så jeg var litt nervøs. Men jeg har heldigvis veldig gode folk med meg, sier hun.

Det var 15 frivillige fra klubben i sving i stafett-løypen, i tillegg til Johannessen, Rotevatn og Merethe Stiberg ved start- og målområdet.

Disse lagene ble premiert:

  • 1. plass og beste herrelag: Rypegutta
  • Beste damelag: Plastposejentene
  • Beste mix-lag: Unis
  • Beste kostyme: Store Norskes funksjonærer
  • Jumbolag: Basecamp
Powered by Labrador CMS