Sodd i skolegården

I ettermiddag er det klart for den årlige TV-aksjonsdagen på skolen. I år vil soddsalget være ute, slik at hele byen kan delta på innsamlingen til «plast i havet».

Dette bildet ble tatt i fjor da sodden ble servert inne i kantina på skolen. I år blir den solgt ute i skolegården.
Publisert

Av smittevernhensyn har arrangøren valgt å holde inne-aktivitetene kun for elever og foresatte.

Likevel vil det være muligheter for resten av byen å delta på sodd-salget som vil foregå i skolegården på begge sider. De oppfordrer til å ta med noe å spise av selv, i henhold til smittevern.

Tradisjonen tro er sodden laget av ungdomstrinnet. Sodden er resultat av at både ungdomstrinnet og videregående var på reinjakt ved skolestart, hvor de deretter har bearbeidet eget slakt.

Avdelingsleder på videregående, Anne Line Pedersen, håper at de til neste år igjen kan invitere hele byen med på alle deler av arrangementet.

Innendørsaktivitetene for elever og foresatte vil være blant annet stylter, café, lotteri og foredrag om temaet for årets aksjon av en forsker fra Norsk Polarinstitutt.

Ett av målene for kvelden er å ikke bare lære elevene om temaet «plast i havet», men også foresatte.

Pedersen sier at elevene har forberedt seg i lange tider. «Plast i havet» har vært en del av undervisningen på mange forskjellige måter. Ved presentasjoner, kasting av søppel, besøk på avfallsanlegget, forsøket «finne mikroplast i prøver fra havet» og mye mer.

Powered by Labrador CMS