Svalbard på norgestoppen igjen:

TV-auksjonen fikk inn over 500 000

Årets TV-auksjon gikk av stabelen i går kveld, og med Anne Lise Sandvik, Sysselmester Lars Fause og Sveinung Lystrup Thesen som konferansierer, ble det en kveld med god stemning.

Konferansierer: Anne Lise Sandvik, Lars Fause og Sveinung Lystrup Thesen på scenen.
Konferansierer: Anne Lise Sandvik, Lars Fause og Sveinung Lystrup Thesen på scenen.
Publisert

Det var fulle lokaler i Kulturhuset da den årlige auksjonen til inntekt for TV-aksjonen fant sted. Første auksjonsobjekt var en blomsterbukett. For å vise at årets innsamling går til arbeid for å hindre barneekteskap, ble buketten holdt av jenta Iben, som var kledd som brud.

– Jeg var på konsert på Huset i går, og etter det jeg så, er det nok flere som føler de trenger å ta med blomster hjem i dag, sa Lystrup Thesen, med latter fra salen.

Buketten gikk for 1000 kroner og auksjonen var i gang.

Auksjonsobjekt nr.42 var meny med mineralvann for 4 personer, donert av Potetkiosken. Lystrup Thesen påpekte at det er mye lurere å stikke innom Potetkiosken på vei hjem fra KB, enn å steke en Grandiosa hjemme.

– Her kan man spare mange kroner på at brannvesenet slipper å rykke ut. Ja, jeg ser det er mange kjenninger av brannvesenet som byr her, sa han.

Menyen ble solgt for 800 kroner, en del billigere enn en utrykning fra brannvesenet, som koster flere tusen kroner.

Kveldens høyest solgte auksjonsobjekt var en tur til Ny-Ålesund for ti personer, inkludert overnatting, middag og avec. Den gikk for 72 500 kroner. Ellers var det mange andre objekt som gikk for høye summer.

Best igjen

Auksjonen i Kulturhuset fikk til slutt inn 545 900 kroner. Ny-Ålesund hadde også auksjon i helgen, der de med sine 43 faste innbyggere samlet inn imponerende 200 000 kroner.

Svalbard fikk totalt inn 1 342 226 kroner til TV-aksjonen, ifølge TV aksjonen 2021 sine nettsider. Med det troner Svalbard, i år igjen, øverst på listen over hvilke kommuner som har høyest giversum per innbygger. Det ble 564 kroner per svalbardianer, noe som er langt over landsgjennomsnittet på 45 kroner.

TV-aksjon veteran Anne-Lise Sandvik var overrasket over resultatet fra årets innsamling.

– Jeg hadde jo forventet at vi skulle samle inn en viss sum, men jeg hadde ikke trodd at vi skulle samle inn over en million i år, sier en oppglødd Sandvik.

<strong class="nf-o-text--strong">TV-aksjon-ildsjel:</strong> Anne Lise Sandvik er svært fornøgde med kvelden.
TV-aksjon-ildsjel: Anne Lise Sandvik er svært fornøgde med kvelden.

Tre karer som var fornøgd med kvelden var Nils Lorentzen, Hans Jørgen Bugge og Svein Egil Statvik.

– Jeg har i kveld skaffet snekker og elektriker for en dag, malingsprodukter fra maler Anderssen og kajakktur, forteller Lorentzen.

Bugge har nå maskin og fører for en dag fra LNSS kjøpt av Avinor, og Statvik har skaffet seg gavekort på massasje og «Spitsbergen på tvers-tur».

<strong class="nf-o-text--strong">Blide karer:</strong> F.v.Svein Egil Statvik, Hans Jørgen Bugge og Nils Lorentzen.
Blide karer: F.v.Svein Egil Statvik, Hans Jørgen Bugge og Nils Lorentzen.
Powered by Labrador CMS