Tvunget til å slutte

Taste of Thai ville fortsette i Lompensenteret, men senterledelsen fant ikke plass til bedriften.

Rung-Arun Sianglam og mannen Wiggo Lund må legge ned restauranten.
Rung-Arun Sianglam og mannen Wiggo Lund må legge ned restauranten.
Publisert

- Vi ble tidlig klar over at eierne av senteret skulle bygge om, og så at de hadde planer for en annen type restaurant enn vår der vi er nå. Lenge var det snakk om at vi skulle få annet mindre areal, men like før sommerferien fikk vi beskjed om at det ikke var plass til oss lenger, sier styreleder i Taste of Thai, Wiggo Lund.

Han jobber nå på skolen i Sulitjelma. I oktober stenger Taste of Thai, og Wiggo Lunds kone og daglig leder i restauranten, Rung-Arun Sianglam, flytter etter.

Omsetningsbasert husleie
I vår sa Wiggo Lund opp jobben sin på Longyearbyen skole for å jobbe heltid med å utvikle restauranten videre.

- Omsetningen vår har vært nok til å få ting til å gå rundt, men ikke den helt store. Tanken min var å jobbe med å øke denne. Det er stadig flere asiatiske turister som kommer til byen, og jeg er sikker på at det ville latt seg gjøre å øke omsetningen, sier Lund.

Han forteller at Amfi ønsker å gå over til omsetningsbasert husleie. Da kom Taste of Thai til kort.

- Vi var rett og slett for sein på avtrekkeren der, sier Lund.

Ikke reetablering
Den første tanken til Lund og kona var å pakke sammen i Longyearbyen, og reetablere Taste of Thai på fastlandet. Men denne tanken har de nå slått fra seg.

- Det kan være godt å jobbe en stund i helt vanlige jobber. Vi tar vare på utstyret, så får vi se om vi får tid og energi i framtiden til å begynne med restaurantdrift igjen. Men det blir ikke med det første, sier Lund.

- Er dere bitre?

- Nei, man skal se framover, ikke bakover. Men jeg synes det er litt synd for byen. Man mister en del av mangfoldet når man innfører et nytt Steakers-konsept på Lompen, som høres ut som et nytt Kroa.

Taste of Thai åpnet dørene i juli 2012.

Powered by Labrador CMS