Tyfusen gikk til Sveinung

Det var en glad og ydmyk Sveinung Lystrup Thesen (41) som tok i mot Longyearbyens kultur- og samfunnspris for 2017

Sveinung Lystrup Thesen ble tildelt svalbardsamfunnets høyeste utmerkelse da han mottok Tyfusstatuetten 17. mai.
Sveinung Lystrup Thesen ble tildelt svalbardsamfunnets høyeste utmerkelse da han mottok Tyfusstatuetten 17. mai.
Publisert
Russepresident Vilde Klausen Markussen ble hedret med ungdommens kulturstipend 2017.
Russepresident Vilde Klausen Markussen ble hedret med ungdommens kulturstipend 2017.

– Longyearbyen har vært viktig for meg. Det handler om å utvikle seg som menneske, og det har jeg fått gjøre. Her får vi alle sammen lov til å bidra, det er lav terskel for det, og vi får gjøre det ofte. Med det vokser vi som kulturutøvere og mennesker, sa en tydelig veldig lykkelig Sveinung Lystrup Thesen i sin takketale under festforestillingen i kulturhuset 17. mai.

Vinneren av hedersprisen i samfunnet dette året har ti år bak seg på Svalbard, og han har vært engasjert på de fleste arenaer. Gjennom sin jobb som jurist i Store Norske er han med i samfunnsdebatten, han har vært aktiv i Svalbard Turn, Toraderklubben og musikklivet generelt, og han er kjent som frontmann i Store Norske Mandskor. I tillegg har Lystrup Thesen utmerket seg som konfransier ved en rekke anledninger opp gjennom årene, hvor han er kjent for å ha glimt i øyet og komme med fornøyelige replikker.

Så var også tilfelle under takketalen i kulturhuset på tampen av 17. mai.

– Tankene går til alle dere som er på alle arrangementer hvor Mandskoret opptrer. Dere må ha hørt «Når fjordene blåner» et skremmende antall ganger, før han avsluttet takketalen med et spørsmål:

– Må jeg flytte nå?

Fikk kulturstipend

Vilde Klausen Markussen (19) fikk ungdommens kulturstipend for 2017. Hun har vært aktiv i Svalbard Turn som både utøver og trener, og hun har også vært aktiv i musikklivet med spesielt piano og sang, hvor hun også har vikariert som lærer. 19-åringen har også deltatt i Ungdommens kulturmønstring flere ganger, og de siste årene vært med på arrangørsiden. Vilde har bodd på Svalbard hele sitt liv, og begynte i kulturskolen da hun var fem år gammel.

– Vilde er en særdeles verdig mottaker av ungdommens kulturstipend. Hun har vært aktiv i mange år på et bredt område i kulturlivet, sa lokalstyreleder Arild Olsen i sin introduksjon.

Vilde er forøvrig også russepresident i Longyearbyen.

Powered by Labrador CMS