Tyfusstatuetten til Fred Skancke Hansen

Årets tufysstatuett ble delt ut under direktesendingen på kulturhuset søndag kveld, på selveste 17. mai.

Fred Skancke Hansen får overrekt tyfusstatuetten av lokalstyreleder Arild Olsen med en koronahilsen.
Fred Skancke Hansen får overrekt tyfusstatuetten av lokalstyreleder Arild Olsen med en koronahilsen.
Publisert

– Jeg er både stolt og glad, men mest av alt føler jeg meg privilegert som får lov å bo i denne bygda. Og få lov til å bidra med den kompetansen jeg har til stadig nye mennesker som kommer hit og synes det er fantastisk fint å bo på Svalbard, men som ikke skjønner hvor farlig det kan være, sa tyfusvinneren.

I begrunnelsen skriver juryen som har gitt han prisen følgende:

«Det frivillige arbeidet i Longyearbyen hadde ikke vært det samme uten prisvinneren. Og med sin bakgrunn har han blitt en sentral person som har kommet i kontakt med veldig mange av oss som bor i Longyearbyen.

Personen vi hyller i dag er, som de fleste tidligere mottakerne av Tyfusstatuetten, et ja-menneske. Vedkommende er også engasjert i lokalpolitikk – og har stilt til valg og sitter i dag som vara i politisk utvalg.

Men enn de fleste har årets prismottager tatt ansvar for sikkerheten i byen. Han har både gjennom jobb og frivillig innsats gjort at mange av oss kan oppleve dette fantastiske stedet med større trygghet og glede ettersom vi har lært å ta vare på vår egen sikkerhet. Men også de som vil høste av naturens ressurser gjennom jakt har fått hente av vinnerens erfaring og glede ved å dele. Både som instruktør på kurs og som leder av Longyearbyen Jeger og Fiskeforening.

Og om ungdommen spør er han ikke vanskelig å be. Om det gjelder kurs, Camp Svalbard eller andre arrangementer.

Prisvinneren er ofte å se i svømmehallen. Ryktet sier at ingen har sett ham i bassenget, men veldig ofte ved bassenget eller i styrkerommet med svømmegruppa. Og han strekker seg langt for å organisere og være med på stevner. Han er en tydelig voksenrolle som brenner for å gi ungdommene gode opplevelser.»

Begrunnelsen ble lest opp av fjorårets vinner Ottar Svendsen, mens selv utdelingen var det lokalstyreleder Arild Olsen som stod for. Overrekkelsen skjedde helt i tråd med smittevernreglene uten håndtrykk og klem.

Feirer med familien

Han berømmer folk han jobber sammen med og ikke minst ungdommene.
– Det er flott å jobbe med så mange bra folk og ungdommer som er unike. Så får vi heller akseptere at de r er vanskelig å bli en ener her, men de blir allsidige og får med seg at det andre som respekt og toleranse, sa Skancke Hansen.
Han har visst det en liten stund at han skulle få prisen. Statuetten skal få en fin plass på hytta lover han. Men først skal han ut og spise middag med familien og feire.

Powered by Labrador CMS