Fra venstre: Yan Ropert-Coudert (direktør IPEV), Antje Boetius (direktør Alfred Wegener Institute), Camilla Brekke (direktør i Norsk Polarinstitutt), Bettina Stark-Watzinger (forsknings- og utdanningsminister Tyskland), Sylvie Retailleau (forsknings- og utdanningsminister Frankrike) og, Sindre Lysø (statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Ap).

Tysk og fransk minister på besøk i Ny-Ålesund

Kunnskapsdepartementet har invitert de franske og tyske ministrene for høyere utdanning og forskning til Ny-Ålesund for å diskutere tettere samarbeid om polarforskning.

Publisert

Statssekretær Sindre Lysø (Ap) leder den norske delegasjonen. I en pressemelding fra Norsk Polarinstitutt sier han at formålet med besøket er å se nærmere på hvordan samarbeidet mellom landene kan utvikles og styrkes.

Direktør Camilla Brekke i Norsk Polarinstitutt er vertskap for besøket, og forteller at de har signert en ny samarbeidsavtale med det franske polarinstituttet.

– Norsk Polarinstitutt har lang erfaring med internasjonal polarforskning, men erfarer nå en generell økende interesse fra internasjonale aktører. Dette høy-nivå-besøket vitner også om det, sier Brekke i saken Norsk Polarinstitutt har publisert på sine egne nettsider.

Delegasjonen blir i Ny-Ålesund til onsdag.

Powered by Labrador CMS