Solidaritetsmarkering for Ukraina:

– Folk er i sjokk over at sånne ting kan skje

– Vi ønsker å markere at vi bryr oss om vennene vi har her i Longyearbyen og som nå er i en fortvilet situasjon på grunn det som skjer i Ukraina, sier Per Nilssen.

Initiativtaker: Per Nilssen har sammen med Elise Strømseng tatt initiativet til en solidaritetsmarkering for Ukraine tirsdag.
Initiativtaker: Per Nilssen har sammen med Elise Strømseng tatt initiativet til en solidaritetsmarkering for Ukraine tirsdag.
Publisert

Nilssen har sammen med Elise Strømseng tatt initiativet til en solidaritetsmarsj for befolkningen i Ukraina tirsdag 1. mars klokken 18.00.

– Litt spontant fant vi ut at vi må få i gang en solidaritetsmarkering for folket i Ukraina. Det er jo ukrainere både fra både øst og vest i landet her. Selv om det er Russland som er den aggressive parten, så er det ikke folket i Russland som driver fram krigen. Vi ønsker å favne om alle, sier Nilssen.

Nilssen mener det er spesielt viktig at det blir gjort en markering på Svalbard.

– Dette er viktig for alle og vi ser at det har blitt gjort markeringer både i Norge andre steder i verden. Årsaken er jo at folk er i sjokk over at sånne ting kan skje. Her hos oss blir det ekstra nært fordi vi omgås med folk som er fra det landet som i dag er i krig. Det er folk som lever i redsel og fare nå mens vi sitter her og snakker, sier han.

– Jeg tror ikke vi er i stand til å ta det inn over oss og forstå hvordan de som står midt oppi det har det. Men vi må bare gjøre vårt beste å vise at vi bryr oss. Jeg oppfordrer på det sterkeste at folk møter opp i morgen. Jeg oppfordrer også at det ikke bare skjer i morgen, men at vi som lokalbefolkning hegner om alle. Ikke bare her i Longyearbyen, men også dem som bor i Barentsburg og som kanskje har det enda verre, sier Nilssen.

Powered by Labrador CMS