Utvider permitteringsgrensen

Regjeringen varslet i dag at de vil utvide permitteringsgrensen fra 26 til 52 uker.

Solberg-regjeringen varsler at de utvider permisjonsgrensen. Her er statsminister Erna Solberg ombord Polarsyssel tidligere i år.
Solberg-regjeringen varsler at de utvider permisjonsgrensen. Her er statsminister Erna Solberg ombord Polarsyssel tidligere i år.
Publisert

Det skriver VG.

Endringen skal innføres 1. november og gjelde til 30. juni 2021, skriver Regjeringen i en pressemelding.

– Vi varslet før sommeren at vi ville følge situasjonen i arbeidsmarkedet nøye, og komme tilbake i august med en vurdering av behovet for å utvide permitteringsperioden ytterligere. Selv om vi ser lyspunkter i deler av økonomien, er usikkerheten fortsatt så stor at vi nå velger å utvide permitteringsordningen fra 26 til 52 uker fra 1. november, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Dette vil avhjelpe krisen i store deler av næringslivet generelt, og i den hardt rammede reiselivsnæringen spesielt. Mange bedrifter står i fare for å miste viktig kompetanse under koronakrisen. Den utvidede permitteringsperioden kan bøte på det. Det er samtidig viktig at vi fortsetter den nødvendige omstillingen i næringslivet og at bedrifter med vekstmuligheter fortsatt får tilgang på kompetent arbeidskraft, sier næringsminister Iselin Nybø.

"Det er samtidig viktig å sikre at arbeidsgiver løpende vurderer hvor nødvendig det er å holde arbeidstakere permitterte. Virksomheter i vekst må få tilgang på nødvendig arbeidskraft. I tillegg foreslår regjeringen derfor en arbeidsgiverperiode II på fem dager etter 30 ukers permittering fra 1. januar 2021. Arbeidsgiverperiode II vil gjelde alle som har vært permittert i 30 uker eller mer per 1. januar", skriver Regjeringen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS