Fjernvarmenettet sprang lekk i Sjøområdet

Longyearbyen lokalstyre har funnet lekkasjen, og startet med utbedring av fjernvarmenettet.

Vanndammer som har blitt til is er blitt synlige i Sjøområdet den siste tiden. Naustene i bakgrunnen har fått is til over dørstokkene. Nå er lekkasjen funnet, og under utbedring.
Publisert
Teknisk sjef i LL, Kjersti Olsen Ingerø, var høyt og lavt for å finne lekkasjen onsdag formiddag. Den ble til slutt funnet 60 meter sør for området hvor det hadde kommet opp mest vann.

Onsdag formiddag var mannskaper fra Longyearbyen lokalstyre (LL) og LNS Spitsbergen til stede i Sjøområdet. De jobbet alle med å finne ut hvor vannet som har lekt ut den siste tiden kommer fra.

– Vi vet lite ennå, men lekkasjen er ikke stor nok til at det skal merkes på trykket. Den er likevel stor nok til å være irriterende for de som rammes her i området, sa teknisk sjef i LL, Kjersti Olsen Ingerø.

Noen timer senere har årsaken til problemet blitt funnet.

– Det viste seg å være en lekkasje på fjernvarmenettet, om lag 60 meter sør for naustrekka som hadde fått en oppbygging av is foran inngangene, sier Olsen Ingerø.

Onsdag ettermiddag er LL og mannskaper fra LNS Spitsbergen i gang med å reparere lekkasjen. Det jobbes også med å fjerne is som har dannet seg i området.

Powered by Labrador CMS