Åpner for at du kan levere inn uregistrerte våpen

Regjeringen innfører våpenamnesti fra 1. januar. Det betyr at du blant annet at du kan levere inn uregistrerte våpen uten å straffeforfølges.

Justisdepartementet og politidirektoratet innfører igjen nasjonalt våpenamnesti.
Justisdepartementet og politidirektoratet innfører igjen nasjonalt våpenamnesti.
Publisert Sist oppdatert

1. januar til 1. juni 2023 innfører regjeringen nasjonalt våpenamnesti. Våpenamnestiet vil ifølge Sysselmesteren også gjelder på Svalbard og det vil være mulighet til å levere inn eller få våpenet registrert også her.

«Gjennomføringen av innlevering av våpen, ammunisjon eller andre henvendelser som gjelder amnestiet gjøres hos Sysselmesteren på Skjæringa mandager og tirsdager mellom 10:00 og 15:00 i perioden 1 januar – 1 juni 2023.», opplyser Sysselmesteren.

I amnestiperioden vil det derfor være mulig å levere inn alle typer våpen, skytevåpen og våpendeler for destruksjon. Våpen som ikke er registrert, men hvor det er registreringsplikt vil man også få mulighet til å få registrere. Det vil også gis mulighet for deaktivering av skytevåpen.

«Våpenamnestiet garanterer straffrihet for manglende etterlevelse av kravene til løyve og registrering som følger av våpenlova §§ 5, 6 eller 7 når forholdet meldes til politiet under amnestiperioden.»

Sysselmesteren informerer også om at de fortsetter sine våpenkontroller i Longyearbyen, hvor de vil kontrollere oppbevaring av skytevåpen, våpendeler og ammunisjon i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS