Sysselmesteren tjenestefartøy «Polarsyssel» var fredag opptatt med å lage råk.

– Vil ikke anbefale folk å gå ut på isen nå

For første gang på snart 20 år har isen lagt seg på Adventfjorden. Fredag måtte "Polarsyssel" bryte råk for  frakteskuta "Norbjørn" . 

Publisert

Sysselmesterens tjenestefartøy «Polarsyssel» har fredag igjen måttet bistå en av fraktbåtene med å lage råk. Denne gangen var det fraktbåten Norbjørn som behøvde hjelp med for å komme inn til kai i Longyearbyen.

– Polarsyssel har brukt dagen i dag på å bistå Norbjørn. Den har derfor gått ut i Isfjorden for å lage råk slik at fraktbåten kom seg inn til havn, sier sysselmesterførstebetjent Magnar Silseth.

Han forklarer at det er mye is på fjorden nå, og at tilbakemeldingen er at det tettes fort. Det første til at «Polarsyssel» har måttet kjøre flere runder frem og tilbake for å holde isen åpent.

Silseth opplyser at KV «Svalbard» også er ventet til Longyearbyen i løpet av de nærmeste dagene, og at de vil bistå ved behov. 

– Polarsyssel bistår eller med å få de båtene som kommer inn og skal levere varer eller diesel, sier han.

Samtidig som sysselmesterbåten bistod Norbjørn, ble det også observert en skigåer på fjorden. Det vil Silseth fraråde folk fra å gjøre. 

– Vi ble obs på mannen som var ute på isen i dag, vi ba derfor Polarsyssel om å holde øye med han mens de kjørte, for det var mye trykk på isen. Så jeg vil ikke anbefale folk å gå ut på isen nå, så lenge Polarsyssel kjører frem og tilbake og lager råk, sier han.

Powered by Labrador CMS