Vurderer ferdselsforbud etter at mange har sett isbjørn

Også for sel kan ferdslen skape problemer.

Publisert

Sysselmannen skriver på sine nettsider at de vurderer å innføre ferdselsforbud etter at det er observert flere isbjørner i Billefjorden, Tempelfjorden, Van Mijenfjorden og andre fjorder på Spitsbergen.

Sysselmannen ber alle som ferdes på isen vise særskilt hensyn for dyrelivet i denne sårbare perioden, for dette er også kasteperioden for sel.
Det vil bli vurdert ferdselsrestriksjoner.

- Det er forbudt å oppsøke isbjørn slik at den blir forstyrret. Dersom man observerer isbjørn på isen, skal man ikke stoppe opp for å kikke eller fotografere, men umiddelbart trekke seg bort fra området. Videre skal man ikke oppsøke sel som ligger på isen slik at disse forstyrres, sier miljøvernsjef Morten Wedege ved Sysselmannen.

Han forteller videre på nettsidene at de har observert stor scootertrafikk på Billefjorden, Tempelfjorden og Rindersbukta, og mener at ferdsel på sjøen bør begrenses mest mulig, og skje langs korteste vei.

Situasjonen blir vurdert fortløpende.
- Feltinspektørene våre følger situasjonen nøye. Vi vil også ha annet oppsyn i ukene framover, sier miljøvernsjef Wedege.

Powered by Labrador CMS