Ektepar krevde 123.000 tilbake fra Hurtigruten - fikk medhold

Hurtigruten Svalbard skal nå vurdere hva de gjør med vedtaket fra Pakkereisenemnda.

INGEN RUNDTUR: Istedenfor å kjøre rundt hele Spitsbergen, ble det en tur langs vestkysten. Her er «Fram» på en tidligere tur til Barentsburg. Arkivfoto: Carina Ingeborg Tangeraas
INGEN RUNDTUR: Istedenfor å kjøre rundt hele Spitsbergen, ble det en tur langs vestkysten. Her er «Fram» på en tidligere tur til Barentsburg. Arkivfoto: Carina Ingeborg Tangeraas
Publisert

Et ektepar som hadde kjøpt en tur med Hurtigruten Svalbards skip «Fram», klaget på at de ikke fikk det de hadde betalt for. Det skriver avisa Dagens Næringsliv.

Nå har et flertall i Pakkereisenemnda gitt dem medhold i at de bør få pengene sine tilbake. Reisen de kjøpte besto av en ni dagers tur rundt hele Spitsbergen i juni, og kostet 123.000 kroner. Et poeng for ekteparet, som Hurtigruten også hadde gjort et poeng av i markedsføringen sin, var å komme til steder der få andre har vært på østkysten. Turoperatøren gjorde også et nummer av at sjansen for å se isbjørn var langt større på østkysten.

Etter to dager til sjøs endret derimot båten ruta si fordi det var mye is på østkysten. Dermed holdt båten seg på vestkysten. Ekteparet mener det ikke bare ble en litt annen rute, men en totalt annen opplevelse. Hurtigruten har ikke klart å fullføre en eneste tur rundt hele Spitsbergen i juni de siste fem årene. Det har også Pakkereisenemnda vektlagt i sin avgjørelse.

Nemnda mener det er kritikkverdig at de reisende fikk vite om den nye ruta først da de hadde vært ombord på båten i to dager.

I nemnda ga alle unntatt representantene fra reiselivsbransjen ekteparet medhold. Hurtigrutens kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege sier til DN at de merker seg at nemnda var delt. De vil nå vurdere hva de gjør med nemndas avgjørelse.

Powered by Labrador CMS