DEBATT VALG 2023

Viktigheten av å stemme

Som «eks-politiker» der mitt parti ikke stiller til valg, kommer jeg gjerne med tips til bruk av stemmeseddelen. Til noens glede og andres grenseløse irritasjon.

Arnt Vegar Jensen oppfordrer folk til å stemme og gi slengere.
Publisert Sist oppdatert

For det er viktig å stemme.

Bruk slengere og personstemmer.

Lokalvalg handler ikke om Støre og Listhaug. Det handler om å velge de menneskene som skal ta små og store avgjørelser innenfor Longyearbyens planområde 2023-2027.

La meg begynne med å fortelle om småbarnsmor Diana Halvarp, nummer 13 på Høyres liste. Hun har i siste periode deltatt på sene kveldsmøter i oppvekstutvalget. Ikke for at hun har personlige ambisjoner, men fordi hun vil være med å sikre at sine og andres barn har gode oppvekstvilkår I Longyearbyen. Jeg synes at de som bruker litt av fritiden sin på å bidra til et bedre lokalsamfunn fortjener en personstemme eller slenger.

APs lokalstyre-lederkandidat, Svein Jonny Albrigtsen: Dette er en redelig fyr med et brennende engasjement for industrien og trygge arbeidsvilkår for alle i Longyearbyen. «Last man standing» fra arbeiderbevegelsens gamle garde. APs nummer 10 Espen Helgesen har også alltid slått meg som en flink fyr.

Svalbard Venstre viste en side av seg selv som var ubehagelig og skummel etter både valget i 2019 og 2015.

De ville ikke snakke politikk, KUN hvilke posisjoner de kunne få til sine egne. Tror mange i ulike partier alle utenfor Venstre opplevde dette som spesielt og ubehagelig.

Les Svalbard Venstres tilsvar her.

Men Svalbard Venstre har også noen fine kandidater. Jeg vil anbefale folk å gi en slenger/personstemme til Håvar Fjerdingøy, nummer 5 på lista, og Karine Hauan, nummer 2. De gjør alltid et solid inntrykk i politiske møter der de fremstår som reflekterte, saklige og kunnskapsrike.

Det er også betryggende å se at Anne Marit Heggelund er villig til å stille opp for Venstre.

Ingrid Ballari på SV-lista er nykommer på papiret, men i praksis har hun fulgt med en stund og hun har masse kunnskaper. En slenger fortjener hun i det minste.

Nederst på Svalbard Høyres liste er ungdommen Noah Johannessen. Lokalstyret bør ha rom for ungdommelig pågangsmot. Noah har sin unge alder til tross allerede noe erfaring og er et stort politisk talent. Gi ham en personstemme/slenger.

Høyres Trond Erik Johansen, nummer 6, er den mest uredde av de som stiller i årets valg. Han tør å si fra hvis det blir nødvendig. Folkens, et lokalstyre uten ham blir tamt.

Så to tidligere partifeller til slutt: Kristoffer Høgset Halvarp nummer 10 på Høyres liste. (Nummer 10? Kom igjen Høyre!)

Kristoffer styrer unna oppmerksomhet, men han er veldig intelligent og har nå en periode med erfaring. Høyre-velgere, tro meg, dere har ikke ni bedre kandidater enn Kristoffer. En personstemme/slenger er på sin plass. ;-)

Til slutt Kai Trædal. Nummer 14 på Høyres liste. Han har trofast møtt til alle møter i kontrollutvalget hele perioden. Dere har sikkert ikke sett ham uten arbeidstøy, men i min verden er det ikke noe negativt at man er et arbeidsjern.

Arild Olsen og Stein Ove Johannessen går av som de to øverste politiske tillitsvalgte i Longyearbyen, de fortjener en stor takk. Det har vært litt av en periode de har gjennomført. De hadde de rette motivene for å drive med politikk.

Arnt Vegar Jensen

Powered by Labrador CMS