DEBATT VALG 2023

Svalbard Venstre er alltid klar for å snakke politikk

Vi har en helt annen oppfatning rundt påstanden om at vi i 2015 og 2019 «ikke ville snakke politikk» og at vi tillegg skulle ha vært både «skummel og ubehagelig».

Terje Aunevik i Svalbard Venstre.
Publisert Sist oppdatert

Vi er glade for at Arnt Vegar Jensen i sitt innlegg støtter vårt syn på at lokalvalg ikke først og fremst handler om partier, men at Det handler om folk (ref Svalbard Venstre sitt leserinnlegg i SP 10. august).

Derimot har vi en helt annen oppfatning rundt påstanden om at vi i 2015 og 2019 «ikke ville snakke politikk» og at vi tillegg skulle ha vært både «skummel og ubehagelig» .

I forhandlinger om lokalstyrets sammensetning så er vel det å forhandle posisjoner et helt åpenbart og viktig tema for alle. Det burde være hverken skummelt eller ubehagelig, og er noe vi anser som en helt nødvendig del av denne type forhandlinger. Men det forutsetter jo at det er en reell forhandling, noe vi ikke opplevde var situasjonen i 2019. Og uten forhandlinger – så ble det også liten mulighet til å diskutere politikk.

Så kan man jo spørre seg, - når man nå først trekker frem tidligere valg : Fikk Longyearbyen det de stemte for i 2019? Var Polfarerne (FRP/H/AP) det velgerne ønsket seg når de stemte ved forrige valg? Ble resultatet i tråd med de programmene folket stemte på ?

Uansett. Nå er det nytt valg og nye muligheter. Framfor å dvele ved det som kan ha vært, la oss heller løfte blikket og jobbe sammen om det som kan ta Longyearbyen framover og trygt videre.

I Svalbard Venstre er vi alltid klar for å snakke politikk, for å finne løsninger. I diskusjoner (og forhandlinger!) med andre partier, med folk i partier, på tvers av partigrenser, med kunnskaps- og forvaltningsmiljøer, med departement og stortingsmiljø, med organisasjoner, næringsliv og forskning, men først og fremst med: Folkene her i Longyearbyen, både de som har stemmerett , de som ikke har oppnådd stemmerett, og de som ble fratatt stemmeretten.

Terje Aunevik

Lokalstyrekandidat

Svalbard Venstre

Powered by Labrador CMS