To isbjørner ved hyttene på Hiorthhamn - en binne med unge

Sysselmesteren har sett to bjørner, og ber publikum om å holde avstand.

De to bjørnene er observert på Hiorthhamn.
De to bjørnene er observert på Hiorthhamn.
Publisert Sist oppdatert

Sysselmesteren skrev i dag morges på sin Facebookside at de hadde mottatt melding om en mulig observasjon av isbjørn på Hiorthhamn i morges.

– Vi har ikke lyst til å gå ut med mer informasjon foreløpig. Vi er ute og undersøker i forbindelse med planlagt trening med helikopter, og forsøker å lokalisere i området, sa sysselmesterførstebetjent Ingunn Iversen til Svalbardposten.

Binne

Sysselmesteren bekreftet litt senere at de observerte to isbjørner i området. Rett før klokken 15 gir Sysselmesteren tilleggsopplysninger om at det er en binne med unge som er sett i området.

– Vi forsøker å ha observasjon på bjørnene så langt det går, men det er tett snødrev og værmessig vil det være utfordrende. Vi oppfordrer fortsatt til at folk ikke oppsøker området, og være varsomme hvis de er ute i felt, sier Iversen.

De to isbjørnene er blitt observert ved hyttene på Hiorthhamn.

Vanskelig sikt

Sysselmesteren opplyser at det er Polarsyssel som skal sørge for observasjon av bjørnene.

– Er dette bjørner dere har sett tidligere?

– Det har vi ikke lyst til å uttale oss om, annet enn at det er to bjørner. Det er som sagt vanskelig sikt, sier sysselmesterførstebetjent Ingunn Iversen.

I romjulen i 2019 var en ung hannbjørn på besøk i sentrum av Longyearbyen, og Sysselmannen fulgte bjørnen ut av sentrum og opp mot Huset. To dager etter var imidlertid isbjørnen tilbake fra Huset og var i nærheten av skolen. Bjørnen ble presset opp mot breen med skuter, beltevogn og helikopter.

Har du tips i saken? Kontakt Felicia Øystå, telefon 906 61 016.

Polarsyssel ligger utenfor Hiorthhamn for å observere de to isbjørnene.
Polarsyssel ligger utenfor Hiorthhamn for å observere de to isbjørnene.
Powered by Labrador CMS