Opphever evakueringen av Nybyen

Stenger Vei 300

Klokken 13:00 opphever Sysselmesteren evakueringen av Nybyen, men stenger veier grunnet fare for skred fra Platåberget.

Nybyen dagen før evakuering.
Nybyen dagen før evakuering.
Publisert Sist oppdatert

Sysselmesteren valgte mandag ettermiddag å evakuere Nybyen grunnet skredfare fra Gruvefjellet.

Avgjørelsen var basert på snøskredfaglige vurderinger fra NGI og værprognosene, og skjedde etter etter et møte med NGI, NVE og Longyearbyen lokalstyre.

Ifølge Sysselmesteren var det da fare for at skavler skulle falle ned og løse ut større skred mot byggene på østsiden av veien.

Tirsdag ettermiddag opplyser Sysselmesteren om at evakueringen nå oppheves, men at man stenger Vei 300 grunnet fare for skred fra platåfjellet.

– På grunn av fare for snøskred har Longyearbyen lokalstyre besluttet å stenge vei 300 på vestsiden av Longyeardalen mellom Gruvelageret og bro 501 (Museumsveien) for all ferdsel. Sysselmesteren har besluttet ferdselsforbud i området inntil videre, opplyser Sysselmesteren i en pressemelding.

Evakueringen av Nybyen oppheves, men de ønsker fortsatt å opprettholde ferdselsforbudet i området overfor bebyggelsen.

- Det er fortsatt fare for skred fra Gruvefjellet, men det er liten sannsynlighet for at de vil nå bebyggelsen og derfor opphever vi evakueringen, sier assisterende sysselmester Sølvi Elvedahl.

Sysselmesteren opplyser videre at de følger situasjonen videre i samarbeid med faginstansene, og vil ta en ny vurdering av situasjonen innen klokken 15.00 onsdag.

Kart over ferdselsforbud på vei 300.
Kart over ferdselsforbud på vei 300.
Powered by Labrador CMS