Svalbardpostens julekalender 2022:

Klarte du å gjette riktig på alle stedene?

I årets julekalender tok Børre med seg kameratene Rolf og Trond på seiltur. Nå kan du sjekke hvilke steder karene besøkte.

Svalbardpostens julekalender 2022.
Svalbardpostens julekalender 2022.
Publisert

I årets julekalender har tidligere redaktør i Svalbardposten Børre Haugli sammen med kompisene Trond Berntsen og Rolf Markussen, vist fram deler av Svalbards kystlinje. I 24 episoder har både Svalbardianere, tilflyttere og andre interesserte blitt godt kjent med steder man ikke ser hver dag.

I tillegg fikk vi i Svalbardposten testet ut lokalkunnskapene til de som vil tørre å påstå at de er godt kjent på Svalbard.

Under årets kalender har vi fått inn over 1000 svar. Noen var riktige, andre var helt på bærtur. (Eller bør vi heller skrive sopptur?)

Av stedene folk hadde mest vanskelighet for å gjette riktig på var luke 4: Kronprinsesse Märthas fjell, luke 10: Sarstangen og luke 17: Svitjodbreen. Men aller vanskeligst, med kun 11 personer som svarte riktig, var luke 18: Svenskegattet.

Derimot var luke 5 og 14 åpenbart de letteste. Vi trodde vi var lure ved å bruke samme sted to ganger, bare litt forskjellige, men Mushamna er nok litt for godt kjent av de fleste.

Vi er også blitt gjort oppmerksomme av flere at Trond og Rolf selv var litt på bærtur i litt av informasjonen i en av kalenderlukene.

I luke 18 hvor Trond og Rolf besøkte Svenskgattet er riktig informasjon at hytta var bygd av William Oxaas og Georg Bjørnnes i 1920, og var hovedstasjon, ikke bistasjon som først opplyst. Men stedet var fortsatt det samme, og altså det vi skulle fram til.

Vi i Svalbardposten har i alle fall kost oss masse med å se engasjementet for årets julekalender, og ønsker derfor å takke alle som deltok i år for laget.

Ha en god jul og et godt nyttår,

hilsen gjengen i Svalbardposten og Gruvenissen.

Fasiten:

Luke 1: Monacobreen

Luke 2: Blomstrandbreen

Luke 3: Sallyhamna

Luke 4: Kronprinsesse Märthas fjell

Luke 5: Mushamna

Luke 6: Isfjord radio

Luke 7: Trygghamna

Luke 8: Hamburgbukta

Luke 9: Texas bar

Luke 10: Sarstangen

Luke 11: Magdalenefjorden

Luke 12: Karlsberger pub

Luke 13: Eidembukta

Luke 14: Mushamna

Luke 15: Fjerdebreen

Luke 16: Vårfluesjøen

Luke 17: Svitjodbreen

Luke 18: Svenskegattet

Luke 19: Velkomstpynten

Luke 20: Fuglefjorden

Luke 21: Likholmen

Luke 22: Krosspynten

Luke 23: Indre Norskøya

Luke 24: Birgervatnet og Birgerbreen

Powered by Labrador CMS