DEBATT VALG 2023

Friluftsliv på Svalbard

Harald Skaare (t.v.) i Svalbard Arbeiderparti skriver om bruk av hytter.
Publisert

Som en naturlig fortsettelse på mitt forrige leserinnlegg om jakt vil jeg nå skrive noen ord om hytter på Svalbard og bruken av dem. Stadig nye restriksjoner, og begrensninger på ferdsel og bruk av naturen, gjør det vanskelig å bruke hytter på Svalbard. Det som har tiltrukket mange av oss som bor i denne byen er nettopp naturen og muligheten til å oppleve den i de forskjellige årstidene. Et strammere regelverk enn det vi har i dag vil ikke være med på å øke bo- og bli-lysten for Longyearbyens befolkning. Et annet grep myndighetene har tatt er at Sysselmesterbestillingen og Næring- og fiskeridepartementet nå krever å vite hvem som eier hyttene som skal brukes når man søker om ferdsel utenfor Område 10.

På Svalbard er det mange gamle hoved- og bistasjoner som ikke lengre er i bruk og som nå bare står for forfall. Det burde oppmuntres til bruk, fremfor å gjøre det enda strengere enn hva det allerede er.

Som politiker for Svalbard Arbeiderparti ønsker jeg i kommende periode å jobbe for at byens befolking fortsatt skal få nyte godt av den flotte naturen som Svalbard har å by på.Powered by Labrador CMS