DEBATT VALG 2023

Longyearbyen - veien videre

Lokalvalg bør handle om hvordan vi vil ha det i Longyearbyen, hvilken retning vi ønsker utviklingen skal ta, og – ikke minst - hva vi skal gjøre for å komme dit vi vil.

Longyearbyen skal være et inkluderende, livskraftig og velfungerende samfunn, mener Svalbard Arbeiderparti.
Publisert Sist oppdatert

Kort oppsummer går Svalbard Arbeiderparti til valg på at Longyearbyen skal være et inkluderende, livskraftig og velfungerende samfunn. Hvilke grep vi mener må tas fremgår av vårt program, Svalbard Arbeiderparti program 2323 - 2027.

Vi ønsker en valgkamp der viktige saker blir diskutert, og ønsker alle velkomne til å oppsøke oss på stands og ellers. Dette gjelder ikke minst de av oss som ikke har stemmerett. Jeg håper dere benytter anledning til å fortelle om hvilke saker som er viktige for dere. Det blir en oppgave i denne perioden å finne arenaer som gir alle muligheter til å bli hørt.

Alle partiene ønsker at Longyearbyen skal være et godt sted å bo. Det er derfor mange saker vi tverrpolitisk er enige om og som vi kan samarbeide om i møte med statlige myndigheter.

Det er også viktig for oss at Longyearbyen lokalstyre (LL) leverer gode tjenester til akseptable priser. Av LLs tertialrapport fremgår at vi står overfor økonomiske utfordringer. Gjeldsbelastningen har økt de siste årene. Samtidig er det utviklet et etterslep på vedlikehold av flerbruksbygg som f eks skole og idrettshall.. Kontroll med utgiftene blir helt nødvendig.

Svalbard Arbeiderparti stiller med mange nye kandidater. Men det betyr at vi stiller med blanke ark. og er klare til å samarbeide alle veier. Samtidig representerer vi mye svalbardforståelse og ulike miljøer i Longyearbyen.

Vi ser frem til valgkampen og håper å møte mange til meningsutveksling på stands og ellers der vi ferdes.

Powered by Labrador CMS