DEBATT - VALG 2023

Kjære sambygdinger

Leder for Svalbard Arbeiderparti Svein Jonny Albrigtsen mener det vil bli viktig å spille på lag med sentrale myndigheter.
Publisert

Vi står foran en ny tid i byen vår og på Svalbard. Det kommer nye regler og retningslinjer på miljø og ferdsel som vi må forholde oss til. Vi ser også nye rammebetingelser på grunn av økte priser og renter. Derfor er det viktig at vi spiller på lag med sentrale myndigheter og sammen blir enige om hva som er best for Longyearbyen og oss som bor her.

Det blir viktig med et arbeidsliv med ordnede lønns- og arbeidsvilkår. Derfor vil Svalbard Arbeiderparti jobbe for at allmenngjøringsloven blir innført så snart som mulig.

Bolig til alle som jobber her blir også en viktig sak. Her må vi forplikte arbeidsgiverne til å sørge for bolig til en akseptabel pris slik at folk har noe å leve av etter at husleia er betalt. Dette er også nedfelt i Bergverksordningen for Svalbard.

Overgangen til grønn energi blir et annet sentralt tema framover. Det er viktig at vi får dette på plass så snart som mulig. Svalbard Arbeiderparti vil jobbe for at overgangen til ny energi ikke skal belastes innbyggerne i Longyearbyen for mye.

Industriarbeidsplassene i Store Norske er viktige for stabiliteten og botiden i Longyearbyen. Vi vil jobbe for at disse arbeidsplassene og denne kompetansen blir bevart. Longyearbyen har et rikt og aktivt kultur- og idrettsliv. Her er frivilligheten helt avgjørende, og vi vil jobbe for at de som engasjerer seg i kulturlivet og i Svalbard Turn fortsatt får gode rammevilkår.

Svalbard Arbeiderparti vil jobbe for at alle som bor i Longyearbyen blir inkludert i samfunnet og får mulighet til å påvirke det som skjer i byen vår.

Longyearbyen skal være et godt sted å bo for alle. Det er viktig at sosiale forskjeller blir redusert og at barna som vokser opp her har best mulig oppvekstvilkår.

Jeg ser fram til å jobbe for byens beste sammen med alle politikerne fra alle de politiske partiene i Longyearbyen lokalstyre. Jeg vil bidra til at et samlet lokalstyre har et felles budskap til sentrale myndigheter i de mange viktige sakene og utfordringene vi står overfor.

Jeg gleder meg derfor til å stille som kandidat som lokalstyreleder. Med meg har jeg en flott gjeng fra Svalbard Arbeiderparti.

Godt valg!

Svein Jonny Albrigtsen

Lokalstyrelederkandidat 2023 – 2027

Powered by Labrador CMS