DEBATT VALG 2023

Det burde legges til rette for utvidede jaktområder i mer nærliggende strøk

Harald Skaare mener det må legges mer til rette for jakt i mer nærliggende områder.
Publisert

Nå nærmer det seg slutten av reinsdyrjakta for i år, et årlig høydepunkt for mange av oss som lever her på Svalbard. På Sysselmesteren sin Facebookside kunne vi for en uke siden lese at det fortsatt er mange som ikke har hentet ut sine jaktkort. Videre kunne vi lese oss frem til at 356 av totalt 384 søkere har fått tildelt jakt, de som ikke fikk tildelt dyr får til svar at: «alle søkere må søke på alle kvotekategorier i alle de seks jaktområdene». 

Ifølge årsrapporten til Sysselmesteren for 2022 ble det tildelt 370 fellingstillatelser og felt 265 reinsdyr i 2022. Som alle jegere vet så er det ingen garanti for å skyte dyr når man er på jakt. 

Som medlem av Svalbard Arbeiderparti og som 4. kandidat til årets lokalstyrevalg ønsker jeg å jobbe i neste periode for at innbyggere i Longyearbyen skal kunne fortsette å nyte av alt det Svalbard har å by på, deriblant jakt. 

Det burde gjennom samarbeid med forskningsmiljøet og Sysselmesterbestillingen samt LJFF legges til rette for utvidede jaktområder i mer nærliggende strøk for de som ikke har egen båt og som kanskje lider under tidsklemma og har vanskelig for å dra ut på jakt hver helg. Selv måtte jeg 3 turer til Grøndalen i år for å få skutt mitt dyr, det er både en tidkrevende og etter hvert en kostbar prosess.

Alle partiene som stiller med lister til årets lokalstyrevalg, har temaene bo- og bli-lyst i sine partiprogram. Det å gjøre reinsjakta mer tilgjengelig for byens befolking er etter mitt syn et lite kostbart tilskudd som vil ha mye å si for mange av oss som bor her.

Harald Skaare

4. kandidat

Svalbard Arbeiderparti

Powered by Labrador CMS