DEBATT VALG 2023

Tilsvar til Svalbard Venstre

Det er helt essensielt å vite hva folk mener og hva de står for i konkrete saker og hvilke motiver de har før man skal dele ut betalte verv med politisk innflytelse.

Arnt Vegar Jensen satt tidligere i lokalstyret for FrP.
Publisert Sist oppdatert

Svalbard Venstres lederkandidat avviser påstandene om at de var opphengt i posisjoner etter valgene i 2015 og 2019. For å oppklare dette anbefaler jeg Svalbardposten å kontakte de som hadde samtaler med Venstre etter disse valgene; Strømseng, Figenschou og Hekne, og spør dem direkte hvem som snakker sant; Jeg, eller Venstres lederkandidat. Dersom de svarer at jeg snakker usant, så skal jeg beklage. Eller man kan sjekke ut videoen på nrk.no, der lokalstyreleder-kandidaten fra Venstre sier at: «Vi forhandler med de som gir oss best posisjoner.»

Dersom NRK har manipulert denne videoen skal jeg også beklage. Politiske posisjoner er selvsagt viktig. MEN det er helt essensielt å vite hva folk mener og hva de står for i konkrete saker og hvilke motiver de har før man skal dele ut betalte verv med politisk innflytelse.

Så spør lederkandidaten fra Venstre om velgerne fikk det de ønsket, ved sist valg! Ni av de ti kandidatene med flest personstemmer/slengere fant sammen i polfarer-samarbeidet, godt forankret i grundige politiske avklaringer. Dette spørsmålet antyder kanskje at Svalbard Venstre bør justere eget selvbilde, for de antyder vel at folk egentlig ville ha Venstre?

Polfarersamarbeidet ledet av Arild Olsen ledet Longyearbyen gjennom tidenes krise med korona og nedstengning, men sikret via gode kontakter i Stortinget krisepakker til næringsliv og mennesker uten rettigheter fra Nav. I tillegg har man gjennomført tidenes miljøsatsning med ny miljøstasjon og renseanlegg for kloakken før den slippes ut i havet, jobbet med en omfattende energiomstilling, oppgradering av sentrum, alpinbakke, ja lista er lang. Tenker at Longyearbyen har stått seg godt siste 4-års periode, alle krisene tatt i betraktning.

Venstres lokalstyrelederkandidat har personlige forretnings- og økonomiske interesser i Longyearbyen. Han har også utøvet stor motstand i lokalstyre mot å ettergå bruk av utdelte tilskuddsmidler og ett selskap han stiftet har i over ett år nektet å utlevere opplysninger til lokalstyret som kan avdekke bruk/misbruk i en konkret og pågående sak. Det er derfor viktig at Venstres kandidat til lokalstyreledervervet er åpen overfor velgerne om alle sine personlige interesser før de bestemmer seg for om de vil gi han politisk makt.

Til slutt må Svalbardposten stilles noen spørsmål om håndtering av mitt leserinnlegg den 20.8. De lot Svalbard Venstre gjennomlese mitt innlegg før det kom på trykk og i tillegg svare det ut med link direkte i mitt innlegg. Dersom man tillater slike privilegier i ett ordskifte, så må man vel la alle få det samme privilegiet?

Svalbard Venstres toppkandidat svarer indirekte at jeg lyver, men dette fikk ikke jeg lese og svare på før det kom på trykk? Fikk andre omtalte kandidater i mitt innlegg muligheten til gjennomlesning på forhånd og komme med svar, eller var det kun Svalbard Venstre? Svalbardposten bør etterstrebe ett fritt ordskifte og unngå favorisering.

Arnt Vegar Jensen

Powered by Labrador CMS